
Πένες σε φόρμα
Υλικά
- 400 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες
- 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. λουκάνικο
- 120 γρ. αρακάς
- 40 γρ. σαλάμι αέρος
- 50 γρ. γραβιέρα
- 1 κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- 20 γρ. φυτικό βούτυρο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες λεπτές (κατά μήκος).
- 2. Τις πασπαλίζετε με αλάτι,τις αφήνετε να στραγγίξουν και να ξεπικρίσουν για 30'.
- 3. Μετά τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε. Κατόπιν ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- 4. Ψιλοκόβετε το λουκάνικο, το σαλάμι, το κρεμμύδι και τρίβετε το τυρί.
- 5. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι, μετά ρίχνετε τον κιμά και το λουκάνικο και τα σοτάρετε για 10'.
- 6. Προσθέστε τις ντομάτες, τον αρακά, ψιλοκομμένο το δεντρολίβανο, αλάτι - πιπέρι και τα μαγειρεύετε για 20'.
- 7. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
- 8. Προσθέτετε το τυρί, το σαλάμι, το μείγμα του κιμά και ανακατεύετε καλά.
- 9. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε μια φόρμα, βουτυρωμένη, επενδύοντας με τις μελιτζάνες ολόκληρη την φόρμα.
- 10. Ρίχνετε το μείγμα με τα μακαρόνια και ψήνετε στους 180°C, για 30'.
- 11. Τέλος, ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
- 12. Προτείνουμε Είναι μια συνταγή που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Η προσθήκη και άλλων μπαχαρικών ή σκόρδου στον κιμά, θα απογειώσει την γεύση.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική