Untitled Document

Ομελέτα με τυρί

Υλικά

250 γρ. αλεύρι μπιζελιού

50 γρ. αλεύρι ρεβίθια

100 γρ. σπανάκι

50 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο

1 πατάτα, βρασμένη και ξεφλουδισμένη

1 πράσο

Ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Περίπου 500 ml νερού

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο λάδι και προσθέτετε τις λεπτές φέτες πατάτας, το πράσο, το χονδροκομμένο σπανάκι και σοτάρετε για 5΄. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ, τοποθετείτε το αλεύρι μπιζελιού, το αλεύρι ρεβιθιού, το πιπέρι, το αλάτι για γεύση, στη συνέχεια ρίχνετε στο νερό 3 κουταλιές της σούπας λάδι, αρχίζοντας να αναμιγνύετε γρήγορα για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και παχύ μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο λάδι και ρίχνετε τη μισή ποσότητα της ζύμης. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα λαχανικών, το τυρί και τέλος, καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι, για περίπου 8΄- 9΄. Την γυρίζετε και από την άλλη πλευρά για 8΄- 9΄ και όταν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, την σερβίρετε.

Related Recipes