
Ογκρατέν με γαρίδες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 300 γρ πένες
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζ. λευκό κρασί
- 350 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Παρμεζάνα
- Βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε τις πένες και τις στραγγίζετε
- Ζεματίστε 2 λεπτά τις γαρίδες και στραγγίστε τις καλά
- Σοτάρετε τις γαρίδες, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει το κέλυφος σε λίγο βούτυρο
- Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σβήνετε με το κρασί
- Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζετε την σάλτσα για 5 λεπτά
- Σ ένα ταψί βάζετε τις πένες, την παρμεζάνα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε
- Χτυπάτε ελαφρά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τους κρόκους των αυγών
- Προσθέτετε αλάτι – πιπέρι και περιχύνετε τα μακαρόνια
- Ψήστε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο γκριλ
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως μαϊντανό, θυμάρι και δάφνη, δεμένα σε ματσάκι. Τέλος, αν οι γαρίδες είναι μεγάλες μπορείτε να τις κόψετε κάθετα στη μέση
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ