
Νόστιμα αυγά
Ingredients
- 8 αυγά
- 3 φέτες μπέικον
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
- 20 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- 1. Κόβετε σε μικρά κυβάκια το μπέικον και το τσιγαρίζετε.
- 2. Τοποθετείτε τα αβγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
- 3. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά.
- 4. Αφαιρείτε τα αυγά από τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 10’.
- 5. Αφού κρυώσουν τα αυγά, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- 6. Βγάζετε τους κρόκους και τους μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- 7. Κόβετε τους κρόκους σε μικρά κομμάτια.
- 8. Στη συνέχεια, αναμιγνύετε τους κρόκους, το μπέικον, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
- 9. Μετά καρυκεύετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και προσθέτετε τη σάλτσα μαγιονέζας.
- 10. Ανακατεύετε καλά αλλά απαλά και τοποθετείτε τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει.
- 11. Τέλος, αφού έχει κρυώσει η γέμιση, γεμίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού τα ασπράδια.
- 12. προτείνουμε Η γέμιση μπορεί να γίνει και με υλικά της αρεσκείας σας. Αν δεν σας αρέσει η μαγιονέζα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γιαούρτι. Αν δεν θέλετε μπέικον, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 2 φέτες καπνιστό χοιρινό ψιλοκομμένο κ.ο.κ.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική