Νόστιμα αυγά
Ingredients
- 8 αυγά
- 3 φέτες μπέικον
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
- 20 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Κόβετε σε μικρά κυβάκια το μπέικον και το τσιγαρίζετε.
- Τοποθετείτε τα αβγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
- Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρείτε τα αυγά από τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 10’.
- Αφού κρυώσουν τα αυγά, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
- Βγάζετε τους κρόκους και τους μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Κόβετε τους κρόκους σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια, αναμιγνύετε τους κρόκους, το μπέικον, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
- Μετά καρυκεύετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και προσθέτετε τη σάλτσα μαγιονέζας.
- Ανακατεύετε καλά αλλά απαλά και τοποθετείτε τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει.
- Τέλος, αφού έχει κρυώσει η γέμιση, γεμίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού τα ασπράδια.
- προτείνουμε Η γέμιση μπορεί να γίνει και με υλικά της αρεσκείας σας. Αν δεν σας αρέσει η μαγιονέζα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γιαούρτι. Αν δεν θέλετε μπέικον, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 2 φέτες καπνιστό χοιρινό ψιλοκομμένο κ.ο.κ.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ