Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Η ποσότητα των αυγών, εξαρτάται από το μέγεθος που θα έχουν οι ντομάτες. Αν οι ντομάτες είναι μεγάλες, προτείνουμε μεσαίο μέγεθος, τότε τα αυγά θα είναι 8, διαφορετικά θα τοποθετείτε ένα αυγό σε μία ντομάτα.
Ντομάτες με αυγά
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 6 ντομάτες
- 250γρ. μανιτάρια
- 6-8 αυγά
- 80γρ. βούτυρο
- 60γρ. αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- Λάδι
- Τυρί έμενταλ
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις αδειάζετε από την ψίχα τους.
- Ρίχνετε στο εσωτερικό λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο.
- Βράζετε τα αυγά και ταυτόχρονα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας το γάλα και στη συνέχεια προσθέτοντας το αλεύρι, το βούτυρο, λίγο αλάτι.
- Σε λίγο λάδι σοτάρετε τα μανιτάρια. Ανακατεύετε την μπεσαμέλ με τα μανιτάρια.
- Γεμίζετε τις ντομάτες με τα αυγά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και την μπεσαμέλ με τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζετε με τυρί έμενταλ και ψήνετε για λίγο στο γκριλ.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ