Ντολμαδάκια γιαλαντζί
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 25 αμπελόφυλλα
- 250 γρ. ρύζι
- 4 κρεμμύδια
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 2 λεμόνια
- Άνηθος
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό, λίγο αλάτι και όταν το νερό βράσει προσθέτετε το ρύζι
- Το βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι
- Προσθέτετε το κουκουνάρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο
- Ανακατεύετε το μείγμα του κρεμμυδιού με το στραγγισμένο ρύζι
- Σε μια κατσαρόλα ζεματάτε τα αμπελόφυλλα και τα γεμίζετε με λίγο ρύζι
- Τυλίγετε μικρά ντολμαδάκια. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια σε μία κατσαρόλα, κολλητά μεταξύ τους
- Προσθέτετε λάδι, αλάτι – πιπέρι, το χυμό των δύο λεμονιών και νερό, το οποίο θα τα σκεπάσει
- Τα βράζετε περίπου για 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη δυόσμου ή και 50 γρ. σταφίδας μαύρης θα κάνει το φαγητό μας πιο “ανατολίτικο'. Είναι ένα εύκολο πιάτο αρκεί να προσέξετε μην ανοίξουν κατά το βράσιμο. Γι' αυτό τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια και διατηρήστε χαμηλή τη φωτιά
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ