Μπριζόλες με κρασόξιδο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 2 κιλά μπριζόλες
- 400γρ. ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 1/3 φλυτζ. λευκό κρασί
- 1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ. τσίλι
- 1/2 κουτ. γαρύφαλλο
- 2 κουτ. κρασόξιδο
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Ζεσταίνετε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
- Τις βγάζετε και ρίχνετε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και όλα τα μπαχαρικά
- Σ' ένα μπλέντερ χτυπάτε τις ντομάτες με το σκόρδο και όταν γίνουν χυλός, ρίχνετε το κρασί και το χυμό του πορτοκαλιού
- Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι, βάζετε τις μπριζόλες (πρέπει να καλυφθούν από τη σάλτσα) και σιγοβράζετε, με σκεπασμένο το σκεύος, για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Τέλος, βγάζετε το κρέας, προσθέτετε το κρασόξιδο στη σάλτσα και το βράζετε περίπου για 2 λεπτά. Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε
- Το “Πάθος για μαγειρική”προτείνει: Οι καλύτερες μπριζόλες για τη συνταγή μας είναι οι χοιρινές. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανσέτα, αλλά πρέπει να αφαιρέσετε το εμφανές άσπρο λίπος από το κρέας. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος, αν χρειαστεί. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και 2 κουταλιές κουκουνάρι. Επίσης για περισσότερη νοστιμιά προσθέστε 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σετσουάν.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ