Μπουγάτσα με σφολιάτα
Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτα, κομμένο σε τετράγωνα
- 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 ml γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 2 – 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- Άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, προσθέτετε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Ρίχνετε 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
- Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετείτε στη βάση ένα – ένα τα φύλλα κρούστας, ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε σε όλο το σκεύος. Επαναλαμβάνετε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνετε για 20’ περίπου, στους 180οC για περίπου 25’ – 30’, μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ