Υλικά
220 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
70 γρ. baking powder
170 γρ. ακατέργαστης ζάχαρης
2 πορτοκάλια, το ξύσμα και το χυμό
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. σ. ξύδι μήλου
1 κ. γλ. κανέλα
50 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Ρίχνετε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού, την σόδα να φουσκώσει. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και ρίχνετε και το χυμό. Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα. Ρίχνετε σταδιακά τα στερεά στα υγρά υλικά κι ανακατεύετε, μέχρι να πάρετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, για να σφίξει και να μπορέσετε πιο εύκολα να τη πλάσετε. Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη, την ανοίγετε με το πλάστη και κόβετε με κουπ πατ τα στρογγυλά μπισκότα. Βάζετε τα μπισκότα σε ενα ταψί, που το έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 ° C , στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα μεταφέρετε προσεκτικά με μια σπάτουλα σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Όταν τα μπισκότα βγουν από το φούρνο, είναι αρκετά μαλακά κι εύθραυστα. Καθώς κρυώνουν, σφίγγουν.