Μπισκότα Ελαιόλαδου
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι άσπρο αλεύρι
- 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 7γρ. ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- 1. Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε την κανέλα και το αλάτι.
- 2. Στο 1/4 ενός φλιτζανιού με ζεστό νερό αναμίξτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο άσπρο αλεύρι και και περιμένετε μέχρι να φουσκώσει.
- 3. Φτιάξτε μια τρύπα στο “βουναλάκι” με το αλεύρι και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς.
- 4. Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
- 5. Τοποθετήστε τη σ' ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε τη με μια μεμβράνη και περιμένετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- 6. Στη συνέχεια χωρίστε τη ζύμη στα τρία. Πλάστε το κάθε κομμάτι σε σχήμα λουκάνικου και χαράξτε το βαθιά.
- 7. Τα αφήνετε 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC, για 20-30 λεπτά.
- 8. Τα αφήνετε να κρυώσουν και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κάθε λουκάνικο.
- 9. Τοποθετήστε στη συνέχεια το κάθε μπισκότο με την κομμένη μεριά πάνω στο ταψί.
- 10. Ψήστε τα για 30 λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική