
Μπεκρή μεζέ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500γρ. χοιρινό
- 500γρ. μοσχάρι
- 500γρ. αρνί
- 3 ντομάτες
- 3 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 250γρ. κεφαλογραβιέρα
- Λάδι
- 60 ml κρασί
- Ρίγανη
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- 1. Πλένετε καλά τα κρέατα και τα λαχανικά
- 2. Κόβετε τα κρέατα, πιπεριές και την κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
- 3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις ντομάτες
- 4. Ρίχνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το κρέας με το κρασί
- 5. Στην συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, το σκόρδο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό
- 6. Σιγοβράζετε περίπου 1 ώρα
- 7. Λίγο πριν το τέλος, αν η σάλτσα σας δεν έχει γίνει πηχτή, την δένετε με λίγο αλεύρι, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε
- 8. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η κεφαλογραβιέρα πρέπει να είναι σκληρή και την προσθέτετε πάντα τελευταία, έτσι ώστε να μην λιώσει. Η ποικιλία των κρεατικών μπορεί να περιλαμβάνει 3 ή 2 ή ακόμη και ένα είδος και αναφερόμαστε πάντα στο ψαχνό του κρέατος
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική