Μπαρμπούνια με μυρωδικά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 800 γρ. μπαρμπούνια
- 30 γρ. αλεύρι
- 2 πατάτες
- 50 γρ. γάλα
- Μάραθος
- Μαντζουράνα
- Δενδρολιβάνο
- Λάδι
- Λευκό πιπέρι – αλάτι
Instructions
- Πλένετε τα ψάρια και τους αφαιρείτε τα μουστάκια
- Βάζετε σε ένα πιάτο το γάλα και σε ένα άλλο το αλεύρι. Περνάτε τα ψάρια πρώτα από το γάλα και στη συνέχεια τα αλευρώνετε
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε το λάδι και όταν αυτό κάψει τηγανίζετε τα ψάρια
- Όταν είναι έτοιμα και λίγο πριν πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτετε τα αρωματικά φυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- Συνεχίζετε το τηγάνισμα περιχύνοντας κατά διαστήματα τα ψάρια με το λάδι του τηγανιού
- Βγάζετε τα ψάρια, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα και βάζετε τα αρωματικά φυτά από πάνω
- Σουρώνετε το λάδι και το προσθέτετε στις πατάτες που πριν έχετε βράσει και κόψει σε φέτες
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οποιοδήποτε αρωματικό φυτό ή μπαχαρικό θα δώσει άρωμα και διαφορετικότητα, αρκεί να το προσθέσετε στο λάδι που τηγανίζονται τα ψάρια
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ