Μπανάνες με καραμέλα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500γρ. μπανάνες
- 20γρ. χυμό μήλου
- 20γρ. μαύρη ζάχαρη
- 10γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. μέλι
- 20γρ. γάλα
- Λίγες σταφίδες
Instructions
- Σ' ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο
- Ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα, συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σος
- Μετά αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε τις σταφίδες
- Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στη μέση κατά πλάτος και στη μέση κατά μήκος. Αλείφετε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και σοτάρετε τις μπανάνες για 3 λεπτά περίπου
- Αφαιρείτε τις μπανάνες, προσθέτετε το χυμό μήλου. Ξαναβάζετε τις μπανάνες και τη σος
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Προτιμήστε τη μαύρη ζάχαρη, η οποία είναι πιο υγιεινή και προσθέτει λιγότερες θερμίδες. Λίγο πριν το τέλος, πρέπει ο χυμός μήλου να μειωθεί στο μισό, πριν βάλετε τις μπανάνες να ζεσταθούν και προσθέσετε τη σος.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ