
Μπακαλιάρος αυγολέμονο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 150 γρ. βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μερίδες και τον ξεπλένετε καλά. Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα χορταρικά χοντροκομμένα (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια) το βούτυρο, αλάτι – πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου
- 2. Στραγγίζετε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει 20 λεπτά περίπου
- 3. Κατόπιν ετοιμάζετε το αυγολέμονο και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά και δένετε σε σιγανή φωτιά τη σούπα με κορνφλάουρ
- 4. Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική