Μπακαλιάρος αυγολέμονο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 150 γρ. βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μερίδες και τον ξεπλένετε καλά. Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα χορταρικά χοντροκομμένα (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια) το βούτυρο, αλάτι – πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου
- Στραγγίζετε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει 20 λεπτά περίπου
- Κατόπιν ετοιμάζετε το αυγολέμονο και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά και δένετε σε σιγανή φωτιά τη σούπα με κορνφλάουρ
- Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το αυγολέμονο για να γίνει χρειάζεται το χυμό 2 λεμονιών και 3 αυγά. Χτυπάτε τα αυγά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές της σούπας ζωμό.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ