Μπάμπω Θράκης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 1/2 κιλό χοιρινό
- 1 κιλό συκώτι χοιρινού
- Εντόσθια χοιρινά
- 1 1/2 έντερα χοιρινά
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 πράσα
- 1/2 κιλό ρύζι
- Μπαχάρι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά το έντερο, τα εντόσθια, το συκώτι και το χοιρινό
- Ζεματίζετε τα εντόσθια και το έντερο
- Ψιλοκόβετε όλα τα κρέατα εκτός από τα έντερα
- Ψιλοκόβετε τα λαχανικά
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε λάδι και όταν αυτό κάψει, ρίχνετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρέατα και με μια ξύλινη κουτάλα σοτάρετε και αυτά
- Προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνετε το ρύζι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά
- Τέλος, όταν το μίγμα κρυώσει, με ένα κουτάλι γεμίζετε τα έντερα, στα οποία έχετε δέσει το ένα άκρο. Ψήνετε στο φούρνο περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να τα τρυπήσετε στα πρώτα 10 λεπτά με μια οδοντογλυφίδα, αρκετές φορές για να μην σκάσουν καθώς φουσκώνουν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας προσοχή χρειάζεται το πλύσιμο του εντέρου το οποίο πρέπει να πλυθεί μέσα – έξω με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια να τοποθετηθεί μέσα σε νερό με ξύδι, μέχρι αυτό να ασπρίσει. Επίσης δεν πρέπει να βάζετε πολύ ποσότητα για να μην φουσκώσει το ρύζι και σπάσει το έντερο.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ