
Μπάμπω Θράκης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό
- 1 κιλό συκώτι χοιρινού
- Εντόσθια χοιρινά
- 1 1/2 έντερα χοιρινά
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 πράσα
- 1/2 κιλό ρύζι
- Μπαχάρι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε καλά το έντερο, τα εντόσθια, το συκώτι και το χοιρινό
- 2. Ζεματίζετε τα εντόσθια και το έντερο
- 3. Ψιλοκόβετε όλα τα κρέατα εκτός από τα έντερα
- 4. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά
- 5. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε λάδι και όταν αυτό κάψει, ρίχνετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε
- 6. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρέατα και με μια ξύλινη κουτάλα σοτάρετε και αυτά
- 7. Προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνετε το ρύζι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά
- 8. Τέλος, όταν το μίγμα κρυώσει, με ένα κουτάλι γεμίζετε τα έντερα, στα οποία έχετε δέσει το ένα άκρο. Ψήνετε στο φούρνο περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να τα τρυπήσετε στα πρώτα 10 λεπτά με μια οδοντογλυφίδα, αρκετές φορές για να μην σκάσουν καθώς φουσκώνουν
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική