Μουσακάς με φασολάκια
- Difficulty Level Για έμπειρους, Προχωρημένος
Ingredients
- 1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
- 300 γρ. κιμάς μπολονέζ
- 500 ml γάλα
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ. βούτυρο ή λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και όταν αυτό βράσει ρίχνετε αλάτι και τα φασολάκια
- Τα βράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο
- Παράλληλα σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, μέχρι να λιώσει
- Μετά ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να αποκτήσει μπεζ απόχρωση
- Ζεσταίνετε το γάλα και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα, για να μην σβολιάσει
- Όταν γίνει μια ομοιογενής κρέμα, το αποσύρετε, ρίχνετε το αυγό και την μισή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα ταψί, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, στρώνετε τα μισά φασολάκια από πάνω, λίγο τριμμένο τυρί, λίγη μπεσαμελ και τον κιμά που σας είχε περισσέψει
- Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φασολάκια, τυρί, μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Recipe Type : ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ