
Μουσακάς με φασολάκια
- Difficulty Level Για έμπειρους, Προχωρημένος
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
- 300 γρ. κιμάς μπολονέζ
- 500 ml γάλα
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ. βούτυρο ή λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε
- 2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και όταν αυτό βράσει ρίχνετε αλάτι και τα φασολάκια
- 3. Τα βράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο
- 4. Παράλληλα σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, μέχρι να λιώσει
- 5. Μετά ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να αποκτήσει μπεζ απόχρωση
- 6. Ζεσταίνετε το γάλα και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα, για να μην σβολιάσει
- 7. Όταν γίνει μια ομοιογενής κρέμα, το αποσύρετε, ρίχνετε το αυγό και την μισή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 8. Ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα ταψί, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, στρώνετε τα μισά φασολάκια από πάνω, λίγο τριμμένο τυρί, λίγη μπεσαμελ και τον κιμά που σας είχε περισσέψει
- 9. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φασολάκια, τυρί, μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική