
Μοσχαρίσιο Κόρντον Μπλου (CORDON BLEU)
Ingredients
- 5 λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας (σνίτσελ) ή φιλέτα
- 5 φέτες ζαμπόν
- 5 φέτες κίτρινο τυρί
- 5 παξιμάδια τριμμένα στο μούλτι
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- πάπρικα ή πιπέρι
- 1 πρέζα θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- 1. Ζητάτε από τον χασάπη να σας φτιάξει τις φέτες μοσχαριού για σνίτσελ.
- 2. Ανοίγετε και καλύπτετε το φιλέτο με διαφανή μεμβράνη και το χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (πχ. γουδοχέρι), να πλατύνει και να λεπτύνει.
- 3. Πασπαλίζετε με αλάτι και πάπρικα ή πιπέρι και στρώνετε στην επιφάνειά του 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί.
- 4. Τα διπλώνετε κλείνοντας στο εσωτερικό τους το τυρί και το ζαμπόν
- 5. Τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Κλείνετε επίσης τις δύο άκρες με οδοντογλυφίδες.
- 6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φιλέτα.
- 7. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι, το βούτυρο, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Ανακατεύετε
- 8. Ανακατεύετε και ρολάρετε μέσα στο μείγμα τα φιλέτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
- 9. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- 10. Ψήνετε τα φιλέτα για 60' περίπου ή μέχρι να καταλάβετε ότι είναι μαλακά τρυπώντας τα με ένα πιρούνι.
- 11. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή πιπέρι. Τα σερβίρετε ζεστά.
- 12. προτείνουμε... Η συνταγή μας μπορεί να εκτελεστεί και στο τηγάνι, αρκεί να χτυπήσετε 2 αυγά με τη μία κουταλιά λάδι και εκεί βουτάτε προσεκτικά τα σνίτσελ μέσα. Πανάρετε τα σνίτσελ στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς ή παξιμαδιού και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30’ να σφίξουν.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική