Μοσχαρίσιες μπριζόλες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 6 μπριζόλες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και στη συνέχεια τις πολτοποιείτε στο γουδί
- Στύβετε το λεμόνι και το βάζετε σ ένα μπολ μαζί με λάδι. Το ανακατεύετε
- Σε μια βαθιά πιατέλα “στρώνετε” τις μπριζόλες τις περιχύνετε με το λαδολέμονο και τις καλύπτετε με το λιωμένο σκόρδο
- Ανάβετε τα κάρβουνα και ζεσταίνετε τη σχάρα. Όταν αυτή ζεσταθεί, τοποθετείτε τις μπριζόλες τις αφήνετε να ξεροψηθούν εξωτερικά αλλά να μείνουν μαλακές στο εσωτερικό
- Μέχρι να ξεροψηθούν, τις γυρίζετε και κάθε φορά τις αλείφετε με τη μαρινάδα. Λίγο πριν τις βγάλετε τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι κρέατος που μπορούμε να κόψουμε τις μπριζόλες είναι η σπάλα του μοσχαριού δηλαδή οι λεγόμενες σπαλομπριζόλες. Συνοδέψτε τις με ψημένες πιπεριές
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ