Μοσχαρίσια ρολάκια
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- 2 καρότα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Πελτέ ντομάτας
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε και πλένετε όλα τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κόψτε σε λεπτές κοντές λωρίδες το λευκό μέρος από το πράσο και το καρότο.
- Σ ένα τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφριά για 5 λεπτά περίπου όλα τα λαχανικά.
- Ρίχνετε την κρέμα 5-7 κουταλιές νερό και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήστε τα υλικά να κρυώσουν.
- Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες.
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και μοιράστε πάνω τη γέμιση λαχανικών.
- Τυλίγετε και στερεώνετε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες.
- Σε να τηγάνι με λίγο λάδι ροδίστε τα ρολάκια, ρίξτε το κρασί και στη συνέχεια το πελτέ αραιωμένο σε νερό.
- Αφήστε το φαγητό να βράσει περίπου για ένα τέταρτο.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο μέρος είναι το τρανς από το μοσχάρι το οποίο μπορείτε να ζητήσετε να σας το κόψουν σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο καλύτερα θα μαγειρεύονται. Τέλος, μην “δέσετε” τα ρολάκια με όρθιες τις οδοντογλυφίδες, γιατί θα σας δυσκολέψουν. Τοποθετήστε τις όπως τις καρφίτσες, όταν παίρνετε μέτρα σε ένα ρούχο.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ