Μοσχαράκι αυγολέμονο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 2 κρεμμύδια
- 3/4 φλ. άσπρο κρασί
- 2 αυγά
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- Λάδι
- Μαϊντανός
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους και το αλευρώνετε.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το αλευρωμένο κρέας. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε λίγο – λίγο το κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζετε αλάτι – πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το βράζετε περίπου για μισή ώρα.
- Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τους δύο κρόκους αυγών, με το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το χυμό του λεμονιού.
- Περιχύνετε με το μίγμα το κρέας και το σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κρέας πρέπει να είναι ψαχνό, για να κόβεται εύκολα, το καλύτερο κομμάτι είναι η σπάλα, το ποντίκι ή η σπαλομίτα. Τέλος, το φαγητό πρέπει να σιγοβράσει και να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ