
Μοσχαράκι αυγολέμονο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 2 κρεμμύδια
- 3/4 φλ. άσπρο κρασί
- 2 αυγά
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- Λάδι
- Μαϊντανός
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους και το αλευρώνετε
- 2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό
- 3. Σ' ένα τηγάνι βάζετε λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το αλευρωμένο κρέας. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε λίγο – λίγο το κρασί
- 4. Μόλις εξατμιστεί βάζετε αλάτι – πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το βράζετε περίπου για μισή ώρα
- 5. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τους δύο κρόκους αυγών, με το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το χυμό του λεμονιού
- 6. Περιχύνετε με το μίγμα το κρέας και το σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά
- 7. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κρέας πρέπει να είναι ψαχνό, για να κόβεται εύκολα, το καλύτερο κομμάτι είναι η σπάλα, το ποντίκι ή η σπαλομίτα. Τέλος, το φαγητό πρέπει να σιγοβράσει και να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική