
Μοσχάρι με κάστανα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 800γρ. κρέας
- 150γρ. κάστανα ξερά
- 2 κρεμμύδια
- 4 λωρίδες μπέικον
- 500γρ. κόκκινο κρασί
- 4 κουταλ. κορν φλάουερ
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε τα κάστανα και τα βάζετε σε κρύο νερό. Τα αφήνετε 8 ώρες
- 2. Στη συνέχεια τα σιγοβράζετε για 30 λεπτά
- 3. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια
- 4. Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το κρέας και το μπέικον κομμένο σε κομμάτια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν για 4 λεπτά περίπου
- 5. Μεταφέρετε όλα τα υλικά σ' ένα ταψί και ρίχνετε τα κάστανα και το κρασί
- 6. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180οC για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- 7. Στραγγίζετε τους χυμούς του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύετε το κορν φλάουερ με λίγο νερό και το ρίχνετε στο ζωμό. Το αφήνετε να πήξει
- 8. Περιχύνετε το κρέας και τα κάστανα με τη σάλτσα
- 9. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Καλό είναι το μοσχαρίσιο κρέας να μην έχει κόκκαλο. Αν θέλετε μία διαφοροποιημένη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο ταψί, 4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο και το χυμό από δύο πορτοκάλια.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική