Μοσχάρι με κάστανα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 800γρ. κρέας
- 150γρ. κάστανα ξερά
- 2 κρεμμύδια
- 4 λωρίδες μπέικον
- 500γρ. κόκκινο κρασί
- 4 κουταλ. κορν φλάουερ
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τα κάστανα και τα βάζετε σε κρύο νερό. Τα αφήνετε 8 ώρες
- Στη συνέχεια τα σιγοβράζετε για 30 λεπτά
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το κρέας και το μπέικον κομμένο σε κομμάτια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν για 4 λεπτά περίπου
- Μεταφέρετε όλα τα υλικά σ' ένα ταψί και ρίχνετε τα κάστανα και το κρασί
- Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180οC για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Στραγγίζετε τους χυμούς του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύετε το κορν φλάουερ με λίγο νερό και το ρίχνετε στο ζωμό. Το αφήνετε να πήξει
- Περιχύνετε το κρέας και τα κάστανα με τη σάλτσα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Καλό είναι το μοσχαρίσιο κρέας να μην έχει κόκκαλο. Αν θέλετε μία διαφοροποιημένη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο ταψί, 4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο και το χυμό από δύο πορτοκάλια.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ