Μινεστρόνε
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 250γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 250γρ. φασόλια ξερά
- 100γρ. καρότα
- 150γρ. πράσα
- 1/4 του λάχανου
- 3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100γρ. μπέικον
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Μουλιάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό για 2 ώρες περίπου
- Στη συνέχεια τα βράζετε για 1 ώρα περίπου προσθέτοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πριν το τέλος προσθέστε αλάτι – πιπέρι
- Καθαρίζετε τα λαχανικά, κόβετε το καρότο και το πράσο (το άσπρο μέρος του) σε μικρά κομμάτια
- Ψιλοκόβετε το λάχανο
- Σοτάρετε το μπέικον και προσθέτετε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο
- Προσθέστε τα φασόλια και τελευταία τις ντομάτες, τις οποίες έχετε ψιλοκόψει
- Καλύψτε τα υλικά με νερό και σιγοβράστε τα για 20 λεπτά
- Ρίχνετε το μακαρονάκι και παρατείνετε 10 λεπτά το μαγείρεμα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Καλό είναι πριν ρίξετε το λάχανο να το μουλιάσετε σε νερό με ξύδι και στη συνέχεια να το στραγγίσετε και να το ψιλοκόψετε. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με σπαγγέτι
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ