Μεσογειακό Αρνί
Ingredients
- 2 κιλά αρνί, πόδι ή ώμος
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 σκελίδες σκόρδου κομμένα σε φέτες
- 6 μεγάλα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 3 φύλλα δάφνης
- δεντρολίβανο
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα τοποθετείτε στη βάση ενός μεγάλου ταψιού, προσθέτετε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το μισό λεμόνι κομμένο σε φέτες, το δεντρολίβανο στην κορυφή και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Ανακατεύετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Κάνετε 5 - 6 μικρές σχισμές στο δέρμα του αρνιού για να δημιουργήσετε κάποιες τσέπες, βάζετε μια πρέζα αλατοπίπερο και μια φέτα σκόρδο σε κάθε τσέπη.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρέας σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε το αρνί στο ταψί και πάνω στο στρώμα των κρεμμυδιών, των μυρωδικών και του λεμονιού.
- Τέλος, ρίχνετε το χυμό του άλλου μισού λεμονιού.
- Ψήνετε το αρνί για 2 ½ ώρες στους 160°C, μέχρι να είναι ζουμερό και τρυφερό.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ