Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μοσχαρίσιος. Η κεφαλογραβιέρα μπορεί να αντικατασταθεί με παρμεζάνα ή φέτα. Τέλος, η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει την μελιτζάνα με φύλλο κρούστας, το οποίο κόβετε σε λωρίδες και το τυλίγετε τριγωνικό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα τηγανίσετε.
Μελιτζάνες τυλιχτές
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- Μελιτζάνες
- ½ κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Κόβετε το κοτσάνι και το πίσω μέρος της μελιτζάνας, το πετάτε και κόβετε το “σώμα” σε λεπτές φέτες.
- Τις ξεπικρίζετε, τις σκουπίζετε και τις τηγανίζετε.
- Τις αφήνετε πάνω σε χαρτί να στραγγίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα οποία έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέτετε το μισό τυρί.
- Μοιράζετε τη σάλτσα στις φέτες της μελιτζάνας και τις τυλίγετε ρολάκια.
- Αλείβετε ένα ταψί με λίγο λάδι και αραδιάζετε το ένα δίπλα στο άλλο τα ρολάκια
- Τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ