Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μοσχαρίσιος. Η κεφαλογραβιέρα μπορεί να αντικατασταθεί με παρμεζάνα ή φέτα. Τέλος, η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει την μελιτζάνα με φύλλο κρούστας, το οποίο κόβετε σε λωρίδες και το τυλίγετε τριγωνικό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα τηγανίσετε.
Μελιτζάνες τυλιχτές
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- Μελιτζάνες
- ½ κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Κόβετε το κοτσάνι και το πίσω μέρος της μελιτζάνας, το πετάτε και κόβετε το “σώμα” σε λεπτές φέτες.
- 2. Τις ξεπικρίζετε, τις σκουπίζετε και τις τηγανίζετε.
- 3. Τις αφήνετε πάνω σε χαρτί να στραγγίσουν.
- 4. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα οποία έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και πιπέρι.
- 5. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- 6. Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέτετε το μισό τυρί.
- 7. Μοιράζετε τη σάλτσα στις φέτες της μελιτζάνας και τις τυλίγετε ρολάκια.
- 8. Αλείβετε ένα ταψί με λίγο λάδι και αραδιάζετε το ένα δίπλα στο άλλο τα ρολάκια
- 9. Τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική