
Μελιτζάνες στο φούρνο
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 3 ντομάτες
- 250γρ. φέτα
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. αλεύρι
- Λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε χοντροκομμένες φέτες
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου και τις ντομάτες
- Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε
- Σ' ένα ταψί, στρώνετε τις μελιτζάνες, μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και τελευταία τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι, την οποία έχετε τρίψει με το χέρι
- Ψήνετε στους 180oC για 45 λεπτά περίπου
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν οι μελιτζάνες είναι πικρές, πρέπει να βάλετε νερό και αλάτι σ' ένα μπολ, τις μελιτζάνες και να τις αφήσετε να ξεπικρίσουν για μια ώρα. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η συνταγή μας “έρχεται” από την Ικαρία
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ