Μελαχρινό Νάξου
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 12 αυγά
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. καρύδι ψίχα
- 20 γρ. κίτρο ποτό
- 1 λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 20γρ. Κακάο
- -
- Για το σιρόπι:
- 400 γρ. ζάχαρη
- 4 1/2 φλυτζ. νερό
- 30 γρ. μέλι Νάξου
Instructions
- Χτυπάτε τα ασπράδια και χώρια τους κρόκους σε μαρέγκα.
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
- Ενώνετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνετε εναλλάξ το καρύδι, το οποίο έχετε χοντροκόψει και την φρυγανιά, μέσα στο μείγμα αυγών και συνεχίζετε με όλα τα υλικά.
- Τρίβετε το 1/2 λεμόνι και προσθέσετε και το ξύσμα.
- Λαδώνετε ένα ταψί, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι με όλα τα υλικά και φλούδες από το άλλο μισό λεμόνι.
- Όταν το γλυκό είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει λίγο, χαράζετε τα κομμάτια και ρίχνετε το σιρόπι.
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για ένα αφράτο γλυκό θα πρέπει να χτυπάτε συνέχεια τα αυγά όσο προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Για να διαπιστώσετε αν ψήθηκε το γλυκό, βυθίστε ένα καθαρό μαχαίρι όταν έχει ροδίσει αρκετά και αν το μαχαίρι είναι καθαρό τότε το γλυκό είναι έτοιμο.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ