Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ξερά κρεμμύδια με 3-4 φρέσκα. Το προτεινόμενο γεύμα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τέλος προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι ή και σέλινο.
Μαυρομάτικα με χόρτα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σέσκουλα
- 1/2 φλ. λάδι
- Άνηθο
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τα φασόλια, τα σέσκουλα και τον άνηθο.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε μικρά κυβάκια ή τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χονδρή πλευρά.
- Κόβετε τα σέσκουλα. Σε μία κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και ρίχνετε τα μαυρομάτικα.
- Τα βράζετε για 5 λεπτά και τους αλλάζετε το νερό.
- Μόλις το νερό πάρει και πάλι βράση ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα κρεμμύδια και τα σέσκουλα
- Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε λίγο ακόμη.
- Recipe Type : ΛΑΔΕΡΑ