
Μαυρομάτικα με μύδια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια
- 300 γρ. μύδια
- 1 κρεμμύδι
- 2 κοκ. πιπεριές
- 1 αβγό
- 1 κουτ. μουστάρδα
- 2 λεμόνια
- Άνηθος
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βράζετε μαζί με τα φασόλια
- 2. Προσθέτετε λίγο αλάτι και μετά από 45 λεπτά περίπου τα σουρώνετε
- 3. Αχνίζετε τα μύδια για 15 λεπτά και αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά. Αφαιρείτε το κέλυφος
- 4. Σε μία πιατέλα βάζετε τα μαυρομάτικα, το “σώμα” από τα μύδια, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τις δύο πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 5. Στύβετε τα δύο λεμόνια και βάζετε στο μπλέντερ το χυμό, τη μουστάρδα, το αυγό και λίγο λάδι. Περιχύνετε με τη σάλτσα το φαγητό
- 6. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο πικάντικη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ξίδι. Οποιοδήποτε δε μυρωδικό όπως μαϊντανός θα προσθέσει άρωμα και γεύση.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική