Μαρίδες με κρούστα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 600 γρ. μαρίδες
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κορν - φλάουρ
- 150 γρ υγρή σόδα
- Καλαμποκέλαιο
- Λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Πλένετε, στραγγίζετε και αλατίζετε ελαφρά τις μαρίδες. Σ' ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το κορν-φλάουρ, λίγο αλάτι και προσθέτετε σιγά- σιγά την υγρή σόδα
- Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ρευστός πολτός, όχι πολύ χυλός
- Βάζετε το χυλό για 5 λεπτά περίπου στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι βάζετε περίπου δυο δάκτυλα λάδι, μισό καλαμποκέλαιο, μισό ελαιόλαδο
- Όταν αυτό κάψει, βουτήξτε τις μαρίδες στο χυλό και μετά στο τηγάνι
- Μετά από λίγο αρχίστε να τις γυρίζετε ώστε να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν δεν βρίσκετε ή δεν σας αρέσει η μαρίδα, μπορείτε να εκτελέσετε την συνταγή μας και με μεγάλη αθερίνα. Όσο για τον χυλό προσθέστε σιγά - σιγά τα 120γρ. και προς το τέλος τα υπόλοιπα 30γρ. για να υπάρχει αρκετό ανθρακικό στο μίγμα
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ