Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Τα μανιτάρια περιέχουν 90% νερό γι’ αυτό αφού τα κόψετε σε κομμάτια, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βγάλουν όλο το νερό τους. Στη συνέχεια τα βγάζετε, ρίχνετε λάδι και τα σοτάρετε.
Μανιτάρια σε κόκκινο κρασί
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 400γρ. μανιτάρια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 4 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουτάλια φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Instructions
- Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάζετε το λάδι και μόλις αρχίζει να καίει προσθέστε τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ.
- Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
- Προσθέστε φύλλο δάφνης, κρασί και χυμό λεμονιού και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Μετά χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 περίπου λεπτά.
- Βγάλτε το φύλλο δάφνης και ρίξτε μέσα τον άνηθο. Δοκιμάστε πριν προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο όλο το βράδυ ή έως 2 μέρες.
- Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ