Μανιάτικο ρολό
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 1 κιλό κιμάς
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι
- 150 γρ. μανούρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σε μια λεκάνη βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ένα αυγό, λάδι, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι
- Στη συνέχεια χαράζετε το λουκάνικο, αφαιρείτε το εξωτερικό του και προσθέτετε το εσωτερικό από το λουκάνικο
- Ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά
- Κόβετε το μανούρι σε τετράγωνα κομμάτια
- Το προσθέτετε στον κιμά και ανακατεύετε απαλά
- Παίρνετε μια φόρμα και καλύπτετε το εσωτερικό της με μια λαδόκολλα
- Αδειάζετε μέσα το μείγμα του κιμά, το στρώνετε και το πατάτε ελαφρά
- Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε μόνο το ασπράδι από το άλλο αυγό και περνάτε με αυτό την επιφάνεια του ρολού
- Ψήνετε τον κιμά στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο κιμάς καλύτερα να είναι μοσχαρίσιος. Προσοχή χρειάζεται το μανούρι, το οποίο θέλει απαλό ανακάτεμα ώστε να μην διαλυθεί. Τέλος, οποιοδήποτε μυρωδικό - βότανο θα προσθέσει γεύση και άρωμα.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ