Μακαρόνια με μαύρη τρούφα
Ingredients
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρέσκειάς σας
- 1 κ.γ μαύρη τρούφα, τριμμένη
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ λάδι μαύρης τρούφας
- 1/2 κ.γ θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Instructions
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε, περίπου 7΄ - 10΄ λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρετε για ακόμη 2΄.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια - υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 10΄,τα υγρά.
- Ταυτόχρονα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τα στραγγίζετε, τα προσθέτετε στο μείγμα με τα μανιτάρια, βάζετε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε, περίπου 2΄ και μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το λάδι μαύρης τρούφας.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την μαύρη τρούφα και την παρμεζάνα.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ