Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Τα μακαρόνια μην τα αφήσετε να βράσουν πολύ. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με φρέσκο μαϊντανό το οποίο ρίχνετε πριν το σερβίρισμα. Το κρασί θα πρέπει να είναι λευκό ενώ ½ κουταλάκι σαφράν προσθέτει περισσότερη νοστιμιά.
Μακαρόνια με γαρίδες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 400 γρ. γαρίδες
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml κρασί
- Θυμάρι
- Λάδι
- Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
Instructions
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τις γαρίδες
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και ρίχνετε τις γαρίδες σε άφθονο καυτό αλατισμένο νερό και τις βράζετε για 3 λεπτά
- Βγάζετε τις γαρίδες και στο ίδιο νερό ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, ρίχνετε τα κολοκυθάκια, λίγο νερό από τα ζυμαρικά και ψιλοκομμένο το σκόρδο
- Προσθέτετε τις γαρίδες και μετά από 3 λεπτά ρίχνετε το κρασί, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύετε και βράζετε για άλλα 2-3 λεπτά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ