
Λουκουμάδες μυζήθρας
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1/2 κιλό μυζήθρα
- 60 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- Λάδι
- Κανέλα
Instructions
- Λιώνετε τη μυζήθρα μ' ένα πιρούνι. Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε τη μυζήθρα
- Ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι. Ταυτόχρονα φτιάχνετε το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 φλ. νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι πλυμένο και κομμένο στα τέσσερα
- Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σ' ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι και με ένα κουτάλι ρίχνετε μίγμα μυζήθρας
- Τους γυρνάτε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και όταν αυτοί γίνουν τους ρίχνετε στο σιρόπι
- Μετά από λίγα λεπτά βγάζετε τους λουκουμάδες και πασπαλίζετε με κανέλα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η γλυκο-αλμυρή γεύση και η κανέλα κάνει τους λουκουμάδες μυζήθρας ιδιαίτερα λαχταριστούς. Η παραμονή τους δε μέσα στο σιρόπι πρέπει να είναι από 2-4 λεπτά το πολύ.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ