Λουκάνικο με λαχανικά
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1-2 παραδοσιακά λουκάνικα
- 15 φέτες μπέικον
- 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 5-6 κρεμμυδάκια
- 200 γρ. αρακά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε 3 φέτες μπέικον και το σκόρδο.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το μπέικον και το σκόρδο.
- Κατόπιν προσθέτετε τα λουκάνικα τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια και τα έχετε τυλίξει με μπέικον.
- Μόλις ζεσταθεί το μπέικον και ροδίσει τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
- Στη συνέχεια βάζετε μέσα στη κατσαρόλα το κρασί, ένα ποτήρι νερό και τα λαχανικά ψιλοκομμένα.
- Ξεκινάτε με τις φέτες από τα καρότα, μετά τον αρακά και τελειώνετε με τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Λίγο πριν το τέλος ξαναβάζετε τα τυλιχτά λουκάνικα.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να παραμείνει το μπέικον τυλιγμένο γύρω από τα λουκάνικα μπορείτε να το συγκρατήσετε με μια οδοντογλυφίδα. Έτσι ακόμα και στο σερβίρισμα το σύνολο θα είναι οπτικά άψογο.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ