Λουκάνικα πανέ
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500γρ. λουκάνικα
- 60γρ. αλεύρι
- 120γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 πράσο
- 1 αυγό
- Μαϊντανός
- Μαϊντανός
- Παρμεζάνα
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε το πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, και τον μαϊντανό
- Τρίβετε την παρμεζάνα. Πολτοποιείτε τα λουκάνικα στο μπλέντερ
- Σ' ένα μπολ, βάζετε τα λουκάνικα, το μαϊντανό, το πράσο και λίγο λάδι
- Ανακατεύετε τα υλικά και πλάθετε μικρά “κεφτεδάκια”
- Αναμιγνύετε το γάλα, μισό φλιτζανάκι του καφέ, με το αυγό, το οποίο πρώτα έχετε χτυπήσει
- Σε ένα άλλο πιάτο το αλεύρι, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά
- Βυθίζετε κάθε “κεφτέ” στο μίγμα του γάλακτος και μετά στο μίγμα του αλευριού
- Ζεσταίνετε λάδι σ' ένα τηγάνι και τηγανίζετε απ' όλες τις πλευρές τους κεφτέδες, περίπου 10 λεπτά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το λουκάνικο καλό είναι να είναι από χοιρινό, χωριάτικο. Αντί για φρυγανιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψίχουλα ξερού ψωμιού. Τέλος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τους παναρισμένους “κεφτέδες” για 2 ώρες στο ψυγείο
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ