Λαγός Κρασάτος
Ingredients
- 1 1/2 κιλό λαγός
- 100 γρ. μπέικον
- 50 γρ. κρασί
- 1 κουτ. αλεύρι
- Δάφνη
- Θυμάρι
- Πάπρικα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά το λαγό και τον κόβετε σε μέτριες μερίδες
- Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και προσθέτετε το μπέικον, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και τα κομμάτια του λαγού
- Πριν ροδίσουν τα μεταφέρετε σε μια ρηχή κατσαρόλα
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε το αλεύρι, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να πάρει βράσεις
- Περιχύνετε με αυτό το λαγό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να δέσει η σάλτσα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή θα μπορούσε να γίνει και με κουνέλι. Επιπλέον οποιοδήποτε μπαχαρικό σας αρέσει όπως δεντρολίβανο, βασλάμικο, ρίγανη κ.α θα προσθέσει άρωμα. Τέλος πριν σερβίρετε, αφαιρέστε το θυμάρι και την δάφνη.
- Recipe Type : ΚΥΝΗΓΙ