Τι κάνετε με τα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει; Μην τα πετάτε. Μπορείτε να φτιάξετε μια πραγματικά ξεχωριστή συνταγή. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αποκτήσετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Δείτε πώς:
Υλικά
500 γρ. λαχανικά που περίσσεψαν
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
1 κ.γ.κάρυ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα λαχανικά. Ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 5΄.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 5΄. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε το κάρυ.
- Βάζετε ένα μεγάλο φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών, τα κομμένα λαχανικά και σκεπάζετε το τηγάνι.
- Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10΄ και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με λίγο βούτυρο (προαιρετικά).