Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για τη συνταγή σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, αν κάποιο από τα προαναφερόμενα δεν σας αρέσει. Επιπλέον, το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε και στα διάφορα αρωματικά.
Λαχανικά με κατίκι
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 150γρ. κουνουπίδι
- 150γρ. μπρόκολο
- 100γρ. καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150γρ. κατίκι
- 2 αυγά
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το οποίο έχετε κόψει σε χοντρές φέτες και το σκόρδο, το οποίο έχετε πολτοποιήσει.
- Βράζετε al dente τα λαχανικά, τα οποία έχετε τεμαχίσει.
- Στη συνέχεια τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα υλικά και σοτάρετε και αυτά για 5 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το μισό κατίκι, τα 2 αυγά χτυπημένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, μεταφέρετε εκεί το μίγμα, απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και το ψήνετε περίπου για 20 λεπτά στους 180oC και σε προθερμασμένο φούρνο.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ