
Λαχανικά με γιαούρτι
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 5 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 4 πιπεριές κέρατο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
- 2. Τρυπάτε μ' ένα πιρούνι τις πιπεριές
- 3. Στεγνώνετε καλά τα λαχανικά
- 4. Βάζετε λάδι σ' ένα τηγάνι και τα τηγανίζετε από όλες τις πλευρές τα λαχανικά μας προσθέτοντας αλάτι – πιπέρι
- 5. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας
- 6. Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιείτε
- 7. Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι με το σκόρδο. Σερβίρετε τα λαχανικά με το γιαούρτι στο πλάι
- 8. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν οι μελιτζάνες δεν είναι κάτασπρες, τις βάζετε σε νερό με αλάτι για 1/2 ώρα περίπου. Το πάχος που θα κόψετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι περίπου 4-5 χιλ. Όσο για το τηγάνισμα, χρειάζονται 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική