Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φασολάκια, μέχρι αυτά να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη, κόβετε το μαρούλι, τις ντομάτες σε φέτες.
Τρίβετε τα καρότα και τα ρίχνετε στη λεκάνη.
Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και τρίβετε τη φλούδα του λεμονιού.
Ρίχνετε και αυτά στη λεκάνη, όπως και τα φασολάκια.
Ανακατεύετε.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε το λάδι με το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα και τα κόβετε σε φέτες.
Ρίχνετε το μίγμα του λαδιού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Στη σαλάτα μας μπορείτε να προσθέσετε λίγο σέλερι ψιλοκομμένο και μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια. Επιπλέον για ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε τα υλικά σε μια πιατέλα ξεχωριστά.