Κόκκινος πατσάς
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 ½ κιλό πατσάς
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια
- Σέλινο
- 1 καυτερή πιπεριά
- Λάδι
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
Instructions
- Παίρνετε τον πατσά, τον οποίο πρέπει να πλύνετε πολλές φορές και τον τρίβετε με χοντρό αλάτι.
- Ξεπλένετε και κατόπιν τον τρίβετε με ένα λεμόνι.
- Βάζετε άφθονο νερό και λίγο αλάτι, προσθέτετε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση και βράζετε περίπου 2 ώρες.
- Βγάλτε τον πατσά, αφήστε τον να κρυώσει και κόψτε τον σε λωρίδες.
- Καθαρίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το.
- Πλύντε το σέλινο και κόβετε τα κοτσάνια σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το χοντρό του σέλινου.
- Όταν αυτά μαλακώσουν ρίχνετε την ντομάτα, την οποία έχετε ψιλοκόψει ή τρίψει, την πιπεριά, 2 κουταλιές ζάχαρη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Μόλις η σάλτσα βράσει προσθέτετε τον πατσά και συνεχίζετε το βράσιμο για 7-8 λεπτά.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ