
Κόκκινος πατσάς
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 ½ κιλό πατσάς
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια
- Σέλινο
- 1 καυτερή πιπεριά
- Λάδι
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- 1. Παίρνετε τον πατσά, τον οποίο πρέπει να πλύνετε πολλές φορές και τον τρίβετε με χοντρό αλάτι.
- 2. Ξεπλένετε και κατόπιν τον τρίβετε με ένα λεμόνι.
- 3. Βάζετε άφθονο νερό και λίγο αλάτι, προσθέτετε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση και βράζετε περίπου 2 ώρες.
- 4. Βγάλτε τον πατσά, αφήστε τον να κρυώσει και κόψτε τον σε λωρίδες.
- 5. Καθαρίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το.
- 6. Πλύντε το σέλινο και κόβετε τα κοτσάνια σε χοντρά κομμάτια.
- 7. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το χοντρό του σέλινου.
- 8. Όταν αυτά μαλακώσουν ρίχνετε την ντομάτα, την οποία έχετε ψιλοκόψει ή τρίψει, την πιπεριά, 2 κουταλιές ζάχαρη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- 9. Μόλις η σάλτσα βράσει προσθέτετε τον πατσά και συνεχίζετε το βράσιμο για 7-8 λεπτά.

Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική