Κροκέτες ρυζιού
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 300 γρ. ρύζι
- 150 γρ. κιμά
- 100 γρ. αρακά
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 150 γρ. γκούντα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- Τριμμένη φρυγανιά
- Πελτές ντομάτας
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε το ρύζι και το αφήνετε μέχρι ν' απορροφήσει όλο το νερό
- Προσθέτετε την παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει, αλάτι – πιπέρι και το αυγό. Ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε λίγο λάδι. Προσθέτετε τον κιμά. Ρίχνετε τον αρακά και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό, αλάτι – πιπέρι και βράζετε τα υλικά μέχρι να πήξουν
- Κόβετε το γκούντα σε μικρά κυβάκια και χτυπάτε το αυγό. Παίρνετε λίγο μείγμα ρυζιού και πλάθετε τις κροκέτες
- Στο κέντρο τους κάνετε μία λακουβίτσα, βάζετε λίγο γκούντα, μείγμα από κιμά και κλείνετε το άνοιγμα
- Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το αυγό και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Καλό είναι όταν πλάθετε τις κροκέτες ρυζιού τα χέρια σας να είναι λίγο λαδωμένα. Επιπλέον μπορείτε να βράσετε το ρύζι σε ζωμό λαχανικών για περισσότερη νοστιμιά.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ