Κριθαρότο χωριάτικο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 300-500γρ. κριθαράκι "χωριάτικο mastelo"
- 500γρ. γαρίδες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4-5 ντοματίνια (Σαντορίνης)
- 1 φλυτζάνι πουρές ντομάτας
- 1/2 φλυτζάνι sambuca
- 2-3 ποτήρια νερό (αναλόγως το κριθαράκι)
- -
- Για την κρέμα:
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 60-80γρ. παρμεζάνα
Instructions
- Τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση) για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες.
- Αφήνετε να τσιγαριστούν για 3-5 λεπτά και τα σβήνετε με την sambuca.
- Προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας, αλάτι πιπέρι το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
- Αφού βράσουν προσθέτετε το κριθαράκι και το αφήνετε για 4-5 λεπτά.
- Για την κρέμα: Σε ενα μικρό τηγανάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνετε την παρμεζάνα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρετε το πιάτο, περιχύνοντας απο πάνω την κρέμα παρμεζάνας.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ