Κρέπες με ψαρικά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 400 γρ. γαρίδες
- 250 γρ. φιλέτο ψαριού
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. μανιτάρια
- 300 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι
- Λίγη γραβιέρα
- Άνηθος
- Αλάτι – Πιπέρι
- Λάδι
Instructions
- Αρχίζετε ετοιμάζοντας τις κρέπες
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, σ ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και λίγο – λίγο το γάλα. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείος χυλός
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις κρέπες
- Βράζετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε και το φιλέτο ψαριού για 3 λεπτά
- Κόβετε τα ψαρικά σε κύβους
- Σ ένα τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος, λίγο άνηθο, τις γαρίδες, αλάτι – πιπέρι
- Στο τέλος προσθέτετε το φιλέτο ψαριού. Ανακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα τις κρέπες, τις τυλίγετε. Βάζετε τις κρέπες σ ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, τριμμένη και ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το φιλέτο ψαριού μπορεί να είναι μπακαλιάρος ή ξιφίας. Για περισσότερη γεύση βράστε το σε 150 γρ. ξηρό λευκό κρασί. Τέλος, λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα θα απογειώσει τη γεύση. Και μην ξεχνάτε ότι για τις κρέπες θα χρειαστείτε 2-3 κουταλιές χυλό
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ