
Κρέπες με συκωτάκια πουλιών
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 100γρ. αλεύρι
- 250γρ. γάλα
- 1 αυγό (χτυπημένο)
- 300γρ. συκωτάκια πουλιών
- 2 ντομάτες
- 100γρ. βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1. Για τη ζύμη για κρέπες, βάζετε το αλεύρι σ' ένα μπολ, ρίχνετε το γάλα, το αυγό και λίγο αλάτι
- 2. Τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ελαφριά και αφράτη ζύμη και την αφήνετε για 1 ώρα
- 3. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα και τα συκωτάκια
- 4. Βάζετε τα 3/4 του βουτύρου σ' ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια
- 5. Ρίχνετε τα συκωτάκια, την ντομάτα και αλατοπίπερο
- 6. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει
- 7. Βουτυρώνετε ένα μικρό τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μια κουταλιά ζύμη και το καλύπτετε ομοιόμορφα
- 8. Αφήνετε να ροδίσει η κρέπα και από τις δύο πλευρές
- 9. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη
- 10. Τέλος σε κάθε κρέπα βάζετε μια κουταλιά γέμισης και τυλίγετε
- 11. Τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά
- 12. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για το ψήσιμο της κρέπας πρέπει να βουτυρώνετε το τηγάνι μ' ένα πινέλο κάθε φορά που ρίχνετε τη ζύμη. Τις έτοιμες κρέπες τις αφήνετε τη μία πάνω στην άλλη, σ' ένα πιάτο. Επιπλέον πριν το ψήσιμο προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τις κρέπες με τυριά τριμμένα.
- Recipe Type : ΚΥΝΗΓΙ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική