
Κρέας σουφλέ
- Difficulty Level Για έμπειρους
Υλικά
- 200 γρ. κοκκινιστό κρέας
- 4 πατάτες
- 200 γρ. γάλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 2 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι – Πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- 1. Τρίβετε το τυρί και πλένετε τις πατάτες, τις βράζετε σε άφθονο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι
- 2. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε
- 3. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τις πατάτες και σιγά – σιγά το γάλα
- 4. Ανακατεύετε μέχρι ο πουρές να πήξει
- 5. Σ' ένα ταψί στρώνετε το κοκκινιστό, βάζετε τον πουρέ, στον οποίο έχετε ανακατέψει το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και τα δύο αυγά καλά χτυπημένα
- 6. Στρώνετε τον πουρέ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά στους 200ο C μέχρι να ροδίσει
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική