Κρέας σουφλέ
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 200 γρ. κοκκινιστό κρέας
- 4 πατάτες
- 200 γρ. γάλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 2 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι – Πιπέρι (προαιρετικά)
Instructions
- Τρίβετε το τυρί και πλένετε τις πατάτες, τις βράζετε σε άφθονο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι
- Όταν οι πατάτες μαλακώσουν τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε
- Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε τις πατάτες και σιγά – σιγά το γάλα
- Ανακατεύετε μέχρι ο πουρές να πήξει
- Σ' ένα ταψί στρώνετε το κοκκινιστό, βάζετε τον πουρέ, στον οποίο έχετε ανακατέψει το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και τα δύο αυγά καλά χτυπημένα
- Στρώνετε τον πουρέ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά στους 200ο C μέχρι να ροδίσει
- Recipe Type : ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ