Κουραμπιέδες με καρύδι
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 1/2 φλ. καρύδι τριμμένο
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 150γρ. βούτυρο
- 1 1/2 φλ. λάδι
- 2 αυγά
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 1 κουτ. γλ. σόδα
Instructions
- Στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο με το 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη. Προσθέτετε τους κρόκους των δύο αυγών
- Τα χτυπάτε περίπου για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το λάδι, το κονιάκ, τη σόδα, τη βανίλια και το καρύδι
- Συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε να ξεκουραστεί και πλάθετε μικρά κομμάτια στο σχήμα της αρεσκείας σας
- Τα βάζετε σ' ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 180οC για 30 λεπτά περίπου
- Αφού ψηθούν τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερο άρωμα, αλλά και για να συγκρατηθεί περισσότερη άχνη, όταν ψηθούν οι κουραμπιέδες, μπορείτε να τους ραντίσετε με ροδόνερο και μετά να τους πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ