Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Το κουνουπίδι αν θα είναι ½ ή ολόκληρο, εξαρτάται από το μέγεθός του. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα υλικά είναι για 1 πιάτο βρασμένο κουνουπίδι. Το αλεύρι είναι καλό να είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του και μην ξεχάσετε να προσθέσετε αλάτι, αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό.
Κουνουπιδοκεφτέδες
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1/2 κουνουπίδι
- 150 γρ. φέτα
- 6 αυγά
- Αλεύρι
- Πιπέρι
- Λάδι
Instructions
- Πλένετε το κουνουπίδι και το βράζετε
- Στη συνέχεια το αφαιρείτε από το νερό, το τοποθετείτε σ' ένα βαθύ πιάτο και το λιώνετε μ' ένα πιρούνι.
- Ρίχνετε τα αυγά και την φέτα τριμμένη με το χέρι.
- Αν δεν αγαπάτε την φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κεφαλοτύρι τριμμένο.
- Προσθέτετε το πιπέρι και το αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφιχτή, αλλά μαλακή ζύμη.
- Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε λίγο λάδι.
- Σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ